Az oroszok szerint magyar, szlovák, olasz, finn, svéd szövetség alakul Európában

2024. május 06. 11:37

A Lenta elemzése alapján reális forgatókönyv a jobboldal megerősödése az EP-választásokat követően, hiába riogatják a választókat.

2024. május 06. 11:37

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Európa mozgósítása megkezdődött – ezzel a címmel tett közzé hosszú elemző cikket az orosz Lenta az EP-választásokra fókuszálva. A szerző felteszi a kérdést: tényleg olyanokat akarnak a választók hatalomra juttatni, akik azt állítják, reggelire megeszik az oroszokat?

A cikk szerint az európai médiában és elemzői jegyzetekben egyre gyakrabban írnak egy új jobboldali fordulatról, és riogatják a választókat a radikális jobboldal hatalomra kerülésével.

Valóban, az elmúlt években a jobboldali pártok szerepe megnőtt az európai politikában: kormányt alakítottak vagy kormányba kerültek Magyarországon, Olaszországban, Finnországban, Szlovákiában, Svédországban pedig a kormánykoalíció először kezdett a támogatásukra támaszkodni.

– írja a Lenta, amely megjegyzi, Portugáliában, Franciaországban, Németországban és Ausztriában is van esély a jobboldal erősödésére.

Az elemzés rámutat arra is, hogy miközben a jobboldaliaknak a jobbközép pártok támogatására is szükségük lenne bizonyos esetekben, ezek a pártok inkább a liberálisokkal és a szociáldemokratákkal szövetkeznek az Európai Unióban.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­I­­g­­a­z­­i n­­i­m­­­f­o­­­m­á­­­n­­i­­á­­­k­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Mandarin-888
2024. május 06. 13:57
Hajrá! Vissza kell szerezni a normális, demokratikus, szuverén nemzeteket tömörítő Európát a háborúra gerjedő, woke őrültek (és az amerikai harácsolók) kezéből.
Tommaso
2024. május 06. 13:33
Nem kell a felcsúti gecigány! MAGYAR-t vagy CSEH-t az ország élére. Mig Orbán alatt majd a felére esett a forint értéke az euróval szemben, addig a cseh korona TÖBB EURÓT ÉR, mint 2010-ben.
szarvas-2
2024. május 06. 13:30
Ahol moslékos kormány van-azok nem mernek a mélyállamos zsidók zsarolásának ellenállni háboruilag-mert szétbasszák mögöttük a "koaliciót". Ez a helyzet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!