Négy ország is ráléphet Magyarország sokat kritizált útjára

2024. május 14. 08:56

Egyre több európai ország ismeri fel az azeri gáz fontosságát, pedig korábban finoman szólva sem dicsérték a magyar kormányt ezért az álláspontjáért.

2024. május 14. 08:56

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Szlovákia lefekteti az alapokat az Azerbajdzsánból érkező gáz fogadására – jelentette be Robert Fico a Daily Mail cikke szerint. A szlovák miniszterelnök célja, hogy az importált gáz egy részét tovább szállítsák más európai országokba, és erről már tárgyalt is Ausztriával, Csehországgal és Olaszországgal.

A szlovákok most mindent megtesznek annak érdekében, hogy kilencedik országgá váljanak, amely azeri gázexporthoz jut – ennek a szűk csoportnak a tagja Magyarország is.

Orbán Viktort és kormányát a bejelentéskor sokan kritizálták a nyugati sajtóban, ám a magyar miniszterelnök kitartott a diverzifikáció fontossága mellett, most pedig más országok is követik a példánkat.

„Örülünk annak, hogy Magyarország nem a probléma, hanem a megoldás részévé válik az európai energiaellátás szempontjából” – jelentette ki korábban Orbán Viktor.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:31
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­­­é­­k­­­e­l­­d­ ­­a­ ­­­s­­­z­­­e­­­x­i­­­ ­p­­­u­­n­­­c­­­i­­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
verkez
2024. május 14. 11:18
Volt két balfasz. Elvagyánakk őkelmék egy nagy és nagyvonalú üdítőgyártónál. Hangoztatják fennen, hogy de szar itten az élet, gondolván, így tudják távol tartani a rivális naplopókat. Hallja a főnök, hogy ezek mit össze szidalmazzák szeretett cégét, és kirúgta őket a gecibe! Tanulság: ha szidja, nem biztos, hogy nem ő szeretné egyedül elvinni.
orokkuruc-2
2024. május 14. 11:09
azért olyan nagyon nem kéne segíteni őket! Csak mint ők bennünk eddig!
makapaka2
2024. május 14. 10:32
Aki nem hülye, az lassan rájön, hogy Orbán Viktornak igaza van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!