Óriási elismerés várhat legjobb teniszezőinkre idén nyáron

2024. május 06. 13:08

Tovább lépkednek előre a világranglistán a magyar teniszcsillagok.

2024. május 06. 13:08
Hungary's Fabian Marozsan celebrates after winning against Croatia's Marin Cilic during their men's singles match on day one of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 14, 2024.

Fotó: David Gray/AFP

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

Marozsán a második fordulóban búcsúzott a madridi 1000-es tornán, s így egy helyet lépett előre a két héttel ezelőtti pozíciójához képest, egyben pályafutása legjobbja a 36. hely. Fucsovics pedig a múlt héten negyeddöntős volt Cagliariban, s bár erre a mérkőzésre nem tudott kiállni kisebb sérülése miatt, így is hármat előrelépett a korábbi helyezéséhez képest (eddigi legjobbja a 2019-es 31. hely).

Ezt is ajánljuk a témában

Az olimpiai részvételhez alapesetben június 10-én kell az első 56-ban lenni a világranglistán, ugyanakkor nemzetenként maximum négy játékos szerepelhet egyesben Párizsban, így további pozíciók is kvótát érhetnek majd. Ideális esetben tehát két férfi teniszezőnk is képviselheti a magyar színeket az ötkarikás játékokon!

Ezt is ajánljuk a témában

A nőknél a legjobb magyar, Bondár Anna továbbra is a 95. Az első 200-ban rajta kívül a 15 helyet javító Udvardy Panna (136.), valamint Gálfi Dalma (141.) és Babos Tímea (196.) neve olvasható.

A férfiaknál változatlanul a szerb Novak Djokovics vezet - immár 424. hetét kezdi elsőként karrierje során -, a nőknél pedig a lengyel Iga Swiatek áll az élen.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­­­I­­g­­­a­z­­­i n­­i­­m­­­f­­­o­­­m­á­­n­­i­á­­k­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!