„Ha Ilaria Salis magyar lenne…" – rasszizmust kiáltanak az olaszok

2024. május 13. 12:00

A Magyarországon kegyetlenkedő szélsőbaloldali antifa aktivista apja úgy véli, rasszizmus, hogy lánya nem szabadulhatott ki a börtönből.

2024. május 13. 12:00

Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila

A Magyarországon ártatlan járókelőket brutális kegyetlenséggel megtámadó antifa, Ilaria Salis csupán két könyvet olvashat el havonta, és 23 órát kell a cellában töltenie – panaszkodott a Corriere della Serának az apja, Roberto Salis.

Mint megírtuk, az olasz Baloldali és Zöld Szövetség jelöltje lesz az EP-választáson a szélsőbaloldali aktivista, aki a mentelmi jogára hivatkozva kisétálna a rácsok mögül. Sőt, az apja már türelmetlen is a szabadulás kapcsán:

Az Európai Unió következetlenségeivel összefüggésben, ha Ilaria magyar állampolgár lenne, május 1-től mentelmi joga lenne, de olasz, így börtönben marad. Ez rasszizmus!"

Roberto Salis azt üzente, ki kell szabadítani a lányát, hogy ne bánthassák egy magát illiberális demokráciának valló országban.

Az olasz sajtó elképesztő elfogultsággal számol be az ügyről, csupán egy lap volt, amelyik megszólaltatta a súlyos sérüléseket szenvedő áldozatokat.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 199 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:31
🍓 ️ ­­É­r­­t­­é­k­­­e­l­d­­ ­­­a­­ ­s­­z­­­e­­x­­i­ ­­­p­u­­n­c­­­i­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
alexandrosz-2
2024. május 17. 06:20
A rohadék köpcös geci cigány kiszabaditotta a magyarverő zsidó kommunista terroristát a börtönből! A zsideszes geci zsidócsicskáknál nem arra kell figyelni, amit hazudoznak, hanem arra, amit csinálnak!
Lajoss
2024. május 14. 12:52
A baltás gyilkost simán kiadtuk…🤷‍♂️
szzita82
2024. május 14. 09:04
Ott rohadjon meg a börtönben!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!