Megdöbbentő fordulat történt az F1 Miami Nagydíjon!

2024. május 06. 10:46

Mi történt? Nem Verstappen győzött! Váratlan események és nem várt végeredmény.

2024. május 06. 10:46

Fotó: Jakub Porzycki/NurPhoto via AFP

Az idény eddigi nagy részében taroló Max Verstappennek Miamiban ezúttal meg kellett elégednie a második hellyel, miután a McLaren-volánt tekerő Lando Norris győzött a háromszoros világbajnok és Charles Leclerc előtt.

Ezt is ajánljuk a témában

A rajt után sokáig meglepőn szoros volt az élboly, a holland címvédő ezúttal nem tudott jelentős előnyt kiautózni, a mezőnyből pedig Norris sáfárkodott a legjobban a lehetőségeivel, boxkiállása a biztonsági autós fázisnak köszönhetően ajándékként hullott az ölébe. Az újraindítás után tehát a brit vezetett.

Ezt a pozíciót pedig a végéig megtartotta, így tizenöt dobogós hely után tehát Norris is F1-es futamgyőztessé vált!

Hihetetlen: 110 verseny után kóstolhatott bele először győztesként a pezsgőbe a dobogó tetején. Egészen elképesztő, hogy a McLaren 2021 óta az első futamgyőzelmét ünnepli.

Ezt is ajánljuk a témában

Az istállónál tehát bejöttek az újítások, az amerikai versenyhétvégére tíz vadonatúj fejlesztést is beépítettek az autóba, az eredmény pedig több, mint biztató. 

„Pontosan tudom, mennyi munka áll a fejlesztéseink mögött. Nagyon megérdemelték a srácok! Nagyon megérdemli a McLaren-csapat! Mindenkinek élveznie kell most ezt a pillanatot.

Tudtuk, hogy gyors az autó, örömmel fogadjuk, de kissé meglepett minket.

A legfontosabb most Lando győzelme, nagyon megérdemelte ezt a sikert! Mindig is tudtam: ha biztosítjuk számára a megfelelő autót, meg fogja csinálni!” – fogalmazott az örömittas csapatvezető, Andrea Stella.

Az elmúlt években megszokott Max Verstappen-tarolás tehát ezúttal elmaradt, a hollandnak be kellett érnie a dobogó második helyével, az összetett előnye azonban így is jelentősnek mondható, 33 pontos csapattársa, a mexikói Sergio Perez előtt.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­I­­g­­a­­­z­­­i n­i­­m­­­f­­­o­­­m­­­á­­n­­i­á­­­k­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
masikhozzaszolo
2024. május 06. 13:04
Én nem nézek sportot. A feleségem se. Rosszul van attól, hogy azt a jó pezsgőt pocsékba locsolják. Inkább ajánlanák fel neki.
istvanpeter
2024. május 06. 11:34
Egyszer minden sorozatnak vége szakad, mi ebben a csoda?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!